Home
Over ons
Agenda
Cursussen
Ervaringen
Reiki
EnergieŽn
Zuiveren
Krachtplekken
Bachbloesems
Eco-therapie
Cursusruimte
Links
Contact
Ervaringen

Marcel schreef:

Ik heb me aangemeld voor deze cursus omdat ik wilde weten of Reiki iets voor mij kon betekenen. Reiki is voor veel mensen toch iets ontastbaars en daarom wordt het al snel als zweverig gezien. Ik heb het nooit zweverig gevonden maar had wel zoiets van dat kan ik niet.

De eerste cursus avond was toch wel spannend want wat ging er gebeuren? Wie waren de andere cursisten? Wat zou ik gaan ervaren? Zou het meteen al duidelijk voor mij zijn? En is Reiki iets voor mij?

De ontvangst was heel ontspannen er ik was niet de enige die het spannend vond. De ander cursisten hadden dezelfde vraagtekens als ik. We hebben een kopje koffie gedronken en daarna zijn we in een kring gaan zitten. Hans heeft ons vanaf toen meegenomen in de wereld van Reiki. Elke cursusavond begint op dezelfde manier. We beginnen onder leiding van Hans met onszelf in een rustige sfeer te brengen. Dit was op zichzelf al een bijzondere ervaring omdat je dit zelf doet zonder dat daar enige vorm van Reiki aan te pas komt. Voor mij komt dit hier op neer, je gaat jezelf in een soort mind set brengen dat je alle zorgen, invloeden en beslommering van buitenaf even parkeert en je bent puur op jezelf gericht. Dit creŽert zoveel rust en bewustzijn dat je alle overbodige rotzooi echt vergeet. Daarna gaan we de wereld van Reiki binnen. Er komt elke week een ander gedeelte van Reiki aan bod. Al met al is er voor mij veel duidelijk geworden. Reiki is voor mij een aanvulling op mijn leven.

Hans is een Reiki meester die heel goed weet waar hij het over heeft. Hij weet je elke les te boeien en mee te nemen in de wereld van Reiki. Dat begint al op het moment dat je onderweg bent naar de cursus. Als je dan eenmaal op de Nieuwetijdshoeve aankomt dan begint het feestje. Ik mag wel zeggen dat elke deelnemer precies dezelfde ervaring heeft. Ook geeft Hans je alle ruimte om vragen te stellen en soms dieper op iets in te gaan. Er is op een gegeven moment zelfs besloten om eerder te beginnen omdat toch wel duidelijk werd dat iedereen steeds enthousiaster werd en dat we in tijdnood kwamen. Op de laatste dag van de cursus hebben we ons ook allemaal aangemeld voor Reiki 2. Deze begint in September en dat vonden we allemaal wel erg ver weg. Als gevolg daarvan hebben we af gesproken om een terugkom avond af te spreken.

Deze is op 30 Mei geweest. We hebben deze avond gebruikt om ervaringen te delen met elkaar en Hans had ook weer een aantal oefening samengesteld en ja hoor ook daar kwamen we in tijdnood. We hebben dus maar weer een terugkomavond afgesproken.

Anke schreef:

Reiki cursus 1

De Reiki cursus start in februari en ik heb er zin in. Iedereen is enthousiast en wil van alles leren.

De avonden vliegen dan ook voorbij en het is ontzettend leuk om te luisteren, te oefenen en te leren. De ruimte waarin de cursus gegeven wordt is een fijne, rustige, warme ruimte waar ik me goed voel.

Alles wordt rustig en duidelijk uitgelegd door Hans v/d Langerijt, we zijn een leergierige club dus willen graag ook alles weten en Hans heeft overal een antwoord op en zo verlopen de cursus avonden vlot. Tussendoor een lekker kopje koffie of thee en dan kunnen we weer verder.

Wat ik het leukste vond is dat ik zo snel heb leren voelen en het oefenen op mede cursisten. Een fijne groep van in totaal 6 cursisten waarin een ontspannen, prettige sfeer hangt. Ik voelde me zeer op mijn gemak door de ruimte, omgeving en hoe de cursus zelf in elkaar zat. Mijn leergierigheid is gewekt en ga zodoende ook door naar de Reiki cursus 2.

 

Reiki 2 cursus

De Reiki 2 cursus start vanavond en ik heb er zin in!
Reiki 1 was al zo boeiend en interessant, wat zou Reiki 2 me brengen? Met bijna hetzelfde groepje cursisten als bij Reiki 1 gaan we aan de slag. De avonden beginnen zoals altijd met een praatje, dan gronden en helemaal tot jezelf komen.
Dat op zich is al de moeite omdat je dan echt ontspant en je helemaal fijn voelt.
En dan komen de Reiki symbolen aan bod, in het begin dacht ik; jeetje dat is moeilijk, maar Hans nam de tijd en bij ieder nieuw symbool gingen we deze eerst op papier oefenen, daarna als iedereen het onder de knie had gingen we er mee oefenen. Wat ik het mooiste vond is dat de symbolen daadwerkelijk een toevoeging hebben als je Reiki aan het geven bent.
We hebben natuurlijk op elkaar geoefend en met sommige symbolen voelde dat toch heel anders dan bij Reiki 1.

Ik heb me heel goed gevoeld tijdens en na de cursus, Reiki 2 is echt een toevoeging op Reiki 1, ik kan nu zoveel meer doen met Reiki en dat vind ik fijn.

Als ik nu mezelf of andere Reiki geef gebruik ik altijd de symbolen, dat hoort er bij en voelt ook erg goed. Reiki 2 heeft me nog meer bewust gemaakt van wat ik kan met Reiki op allerlei verschillende vlakken en op allerlei verschillende momenten.

Het waren weer fijne avonden, op naar Reiki 3!

 

Marleen schreef:

Reiki 1 zit erop , wat een ervaring , wat je allemaal kan voelen in je lichaam en handen , na de 1ste les ging er een hele nieuwe wereld voor me open.Voor de eerste keer leren gronden/aarden maar ook kennis gemaakt met de pendel en de wichelroede , maar het werken met de kristallen vond ik gewoon geweldig wat je hier ook allemaal weer kon waarnemen.

Met Reiki is er veel meer rust in mijn leven gekomen ,een andere kijk op het leven, geen koude voeten of handen meer ...
Waarom ik Reiki ben gaan volgen ... na het lezen van het boek "Je huisdier genezen met helende energie" was mijn interesse heel groot daarom op aanraden van een vriendin Reiki 1 ingeschreven.

Alle 8 avonden met bewondering doorgemaakt en een hele ervaring rijker geworden , ik keek steeds weer uit naar de volgende les Reiki . Onze Reikimaster Hans heeft alles dan ook heel goed uitgelegd en bijgebracht, stond altijd klaar om onze vragen te beantwoorden en nam zeker de tijd om ons bij te staan.
Mijn interesse blijft maar groeien dus heb ik me ingeschreven voor Reiki 2.

 

Monique schreef:

Via de liefde voor het ras Bernersennen kwamen wij bij Hans en Marion (Prince Berners) terecht. Zo hoorde ik over Reiki, wel eens van gehoord, maar nooit geweten wat het precies inhield.

Na de enthousiaste verhalen en ook zelf Reiki te hebben gekregen werd ik wel nieuwsgierig. Dus had ik mezelf aangemeld voor de 1e Reiki-cursus. Een erg leuke groep met 7 personen, allemaal nieuwsgierig naar Reiki. Hans vertelde erg enthousiast over Reiki en na de inwijding konden we zelf gaan oefenen.
Het was erg leuk meteen resultaat te voelen, ook met de wichelroede en de pendel.
Je voelde de rust en energie en soms ook de heftigheid in positieve zin, echt mooi. We kregen ook Reiki op dieren, hun eigen Berners (vond ik helemaal niet erg). Dieren voelen je feilloos aan.

Ik heb al een aantal keer Reiki gegeven en steeds kreeg ik positieve reacties, dus...op naar de 2e cursus!!!