Home
Over ons
Agenda
Cursussen
Ervaringen
Reiki
EnergieŽn
Zuiveren
Krachtplekken
Bachbloesems
Eco-therapie
Cursusruimte
Links
Contact
Bachbloesems

Edward Bach was een zeer religieuze man, arts en immunoloog; zijn filosofie was zowel eenvoudig als diepzinnig en was gebaseerd op de oorspronkelijke volmaaktheid en spirituele aard van de mens.
Ziekte is "geheel het gevolg van een conflict tussen spirituele en sterfelijke zelf."
Geluk en gezondheid berusten op een staat van harmonie met onze eigen aard en het doen van het werk waarvoor we in de wieg zijn gelegd.
En dit werk wat het ook moge zijn, is, als we er van houden, het werk dat we in deze wereld moeten doen en waarin we ons ware zelf kunnen zijn.

Ziekte is de reactie op inmenging, bemoeienis en verstoring. Dit ongemak en zich ongelukkig voelen is slechts tijdelijk wanneer wij anderen toestaan zich met het doel in ons leven te bemoeien en wanneer wij twijfel, angst of onverschilligheid in onze gedachten toelaten.

Vanuit deze denkwijze ontwikkelde Dr. Bach zijn zevendeling.

De zevendeling van Dr. Bach,

  -Angst
  -Onzekerheid
  -Onvoldoende belangstelling in huidige omstandigheden
  -Eenzaamheid
  -Overgevoelig voor ideeŽn en invloeden
  -Moedeloosheid en wanhoop
  -Overdreven zorg om het welzijn van anderen

Iedere groep vertegenwoordigt het fundamentele conflict dat ons belemmert ons ware zelf te zijn.
De verschillende remedies uit ťťn groep omvatten ieder een specifiek onderdeel van het fundamentele conflict van die groep.
Bijvoorbeeld angst kan een duidelijke aanwijsbare oorzaak hebben of juist een vage aanduiding zijn. Voor deze 2 soorten angsten zijn er dus twee verschillende remedies.

De Remedies,

Er zijn 38 Bach-bloesemsremedies; elke remedie is bedoeld voor een bepaalde gemoedstoestand of emotie. Lichamelijke ziekten behandelen zij niet rechtstreeks, maar zorgen ervoor dat de natuurlijke lichamelijke afweermechanismen beter en gemakkelijker gaan werken door de harmonie in de geest te herstellen. Dat betekent dat de mens of dier zichzelf kan genezen.

Reacties,

Bachbloesems zijn extracten van planten die meestal ingenomen dienen te worden.
De remedies hebben geen nadelige bijverschijnselen. Het kan echter zijn dat onderdrukte symptomen naar boven komen. Dat kan huiduitslag zijn omdat het lichaam wordt gereinigd of bewustwording van emoties die niet eerder tot uitdrukking zijn gekomen. Dit gebeurt ook bij Reiki, Homeopathie e.d.
De remedies kunnen naast reguliere medicijnen worden ingenomen zonder die te beÔnvloeden.

Remedies die toegevoegd zijn, maar niet nodig blijken, worden door het lichaam gewoon uitgescheiden, evenals niet goed samengestelde combinatie. Het lijkt voor de gebruiker dan alleen dat Bach-remedies niet werken!

Hoelang innemen?

De tijd die een remedie nodig heeft om te gaan werken varieert al naar gelang de persoon of het dier en de omstandigheden. Bij acute toestanden kunnen ze direct werken en is het gebruik kortdurend, maar bij diep gewortelde emotionele problemen, kan het dagen of zelfs weken duren voor het merkbaar wordt. Over het algemeen werken ze op een milde wijze en doet de verandering zich in een natuurlijk tempo voor waaraan men zich gemakkelijk kan aanpassen.
Wanneer er lichamelijke en emotionele verlichting begint te komen of men vergeet ze op den duur in te nemen, kan het tijd zijn om te stoppen.
Mocht er na 3 weken geen resultaat zijn is het zaak om de remedies opnieuw te bekijken en eventueel de samenstelling te veranderen.
Het kan zijn dat wanneer er een combinatie van remedies een bepaalde duur zijn ingenomen er andere aspecten van de persoonlijkheid naar boven komen die genezen moeten worden.
Dan kan het zijn dat er een andere remedie moet worden toegevoegd of een andere combinatie moet worden samengesteld.

De bestaande remedies zijn: de Rescue remedie in pipetflesje (druppels), spray en in pastillevorm, er is ook Rescue nacht (om beter te slapen) en voor de huid is er Rescue cream.

 

Wij hebben inmiddels ruime ervaring met het maken en toedienen van Bach-bloesems bij dieren en dan met name voor honden.
De Bach-bloesem wordt meestal aan de hand van een foto van betreffend dier en door communicatie met dat dier samengesteld.
Ook de hoeveelheid en frequentie van innemen wordt op deze wijze bepaald, want dat is niet altijd hetzelfde.